Print Friendly, PDF & Email

monitorizare-angajati-infogr.jpg

Peste 75% dintre companii isi monitorizeaza propriile computere pentru a se proteja de probleme cum ar fi: pierderea de date, intruziunile in retea, accesul la diverse site-uri. Aplicatia de monitorizare a angajatilor poate genera statistici folositoare cu privire la activitatea acestora pe computerele companiei. Puteti afla care sunt cele mai folosite aplicatii , cele mai vizitate site-uri, ce documente au fost atasate in mail-uri, conversatiile din chat, banda de internet folosita, localizarea fizica a laptop-urilor. Aceste informatii va pot ajuta sa stabiliti daca aveti nevoie de upgrade pentru sistemele detinute, sa cresteti productivitatea si sa stabiliti ce aplicatie ar fi mai potrivita pentru a salva datele companiei.

Chiar si cei mai eficienti angajati pot fi uneori distrasi de retelele sociale sau de site-urile de entertainment. Aplicatia de monitorizare a angajatilor poate controla ce site-uri le este permis acestora sa acceseze de pe calculatoarele de serviciu in asa fel incat sa creasca productivitatea.

Mai mult, daca un angajat violeaza politica firmei, dezvaluie informatii confidentiale sau cauzeaza probleme de resurse umane, puteti folosi rapoartele acestei aplicatii pentru investigatii, in cazul in care se dovedeste a fi necesar. Rapoartele contin capturi foto ale ecranului, lista site-urilor vizitate, softurile folosite, conversatiile online, fisierele si emailurile corporate transmise si primite.

Cele mai bune aplicatii de monitorizare a angajatilor va ajuta sa cresteti eficienta, sa controlati pierderile de informatii si sa adaugati un nou strat de protectie solutiei actuale de securitate pe care o aveti. Aceste softuri inregistreaza toate activitatile facute pe un computer aflat in proprietatea companiei, blocheaza activitatile restrictionate si controleaza dezvaluirea datelor.


Cu ce va poate ajuta

Monitorizarea

Cu ajutorul acestei aplicatii puteti urmari pe ce site-uri intra angajatii de la birou, ce softurimonitorizare angajati folosesc cu precadere, ce comunica prin email si conversatii online. Totodata monitorizeaza statisticile de utilizare ale calculatorului precum procesele sistemului, transferul fisierelor, conectarea harddisk-urilor externe si conexiunile la internet. Aplicatia poate fi configurata in asa fel incat sa urmareasca activitatile suspicioase precum descarcarea sau incarcarea de fisiere mari si depasirea limitelor normale de folosire a internetului.

Blocarea

In timp ce unele aplicatii nu fac altceva decat sa monitorizeze computerele, softul Openvision poate fi configurat si pentru a controla folosirea acestora. De exemplu, pentru a creste eficienta angajatilor, puteti decide sa blocati accesul la anumite site-uri de socializare, shopping, entertainment sau muzica. Puteti, deasemenea, bloca accesul la site-uri pentru adulti, agentii matrimoniale sau site-uri specializate in cautarea de job-uri. Softul poate fi configurat si pentru a bloca trimiterea si primirea anumitor tipuri de fisiere, atasarea de harddisk-uri externe sau deschiderea anumitor programe.

Captarea

Captarea se refera la cantitatea de informatii pe care aplicatia de monitorizare o poate strange – date referitoare la site-urile vizitate, programele deschise si e-mail-urile trimise. Softul Openvision poate stoca inclusiv ID-uri, parole, conversatii intregi online, fraze cautate cu motoarele de cautare, poate face screenshots si poate masura durata si frecventa anumitor activitati.

monitorizare angajatiRaportarea

Softul Openvision poate fi controlat de la distanta astfel ca, desi angajatul este anuntat de prezenta sa pe computerul de lucru, nu-i simte niciodata prezenta. Aplicatia are tablou de bord care va permite sa configurati permisiunile, sa faceti rapoarte, sa controlati alerte. Rapoartele includ statistici complete, concluzii si imagini screenshot. In situatii de ordin legal si pentru a avea mai mult spatiu disponibil, softul include si operatiunea de arhivare si salvare a datelor. Ne-am gandit inclusiv la problemele de securitate cum ar fi localizarea laptop-urilor, optiuni de criptare a fisierelor si prevenirea pierderii datelor (data loss prevention – DLP).

Folosirea unei aplicatii de monitorizare a angajatilor nu mai este doar un act de prudenta. Este o necesitate pentru ca va protejeaza compania de pierderi de date, de hartuiri, de furt, de timp si bani pierduti.

 

 

 

Translate »