Print Friendly, PDF & Email

monitorizare proactiva infrastructura

Monitorizarea proactiva (MP) consta intr-un sistem care monitorizeaza in mod activ evenimentele si identifica toate conditiile prealabile care sunt susceptibile sa conduca la o nefunctionare majora sau un prejudiciu adus infrastructurii IT.

Un agent ruleaza aplicatia open.MONITOR pe fiecare server monitorizat pentru a identifica pragurile de alerta si erorile din acel server iar in unele cazuri pentru a lua masuri de remediere cum ar fi, de exemplu, repornirea unui serviciu sau a unui anumit grup de servicii.


Cu ce va poate ajuta

Daca sistemul nu a reusit sau nu poate fi reparat in mod automat, o alerta este trimisa la Openvision – unde vom actiona cu ajutorul echipei de suport tehnic (actiunea si timpul de reactie depinde de tipul de contract).

Sistemul de log-uri, jurnalele de evenimente ale serverului care este monitorizat vor fi evaluate si procesate pentru a identifica orice evenimente care ar putea duce la un esec al sistemului – iminent sau in viitor. Acestea sunt apoi centralizate la Sintactic – unde vom lua masurile necesare pentru a remedia problema, inainte de a duce la indisponibilitatea unui serviciu sau, mai grav, a intregului server.

Un alt avantaj este ca stiti cand aveti o problema de sistem (website-ul sau e-mail-ul, de exemplu) inainte ca incidentul sa va afecteze angajatii sau clientii. In plus monitorizati performanta furnizorilor terti in ceea ce priveste acordul pentru nivelul lor de servicii (SLA). Puteti vizualiza sau urmari grafic, pe intervale de timp, performantele si viteza de reactie a sistemelor IT.

 

 

Translate ┬╗