Print Friendly, PDF & Email

protectia datelorNu permiteti ca reteaua, calculatoarele si datele dumneavoastra sa fie expuse la riscuri. In fiecare minut pe Internet se deruleaza sute de mii de atacuri, mai mult sau mai putin dirijate. In acest context, simpla conectare a unui calculator sau a unei retele de calculatoare la Internet aduce dupa sine riscuri de securitate imposibil de neglijat. Atat antivirusul si firewall-ul cat si solutiile VPN propuse de Openvision va garanteaza protectia impotriva tuturor acestor riscuri.


Solutiile Openvision de securitate IT

Securitate IT prin implementare si updatare de solutii antivirusi, alegerea solutiei realizandu-se in functie de performantele infrastructurii, precum si a bugetului alocat;
Update-uri prin patch-uri de securitate si rezolvari de brese de securitate prin filtre sau blocari;
Solutii firewall full state;
Securizarea serverelor;
Securizarea serverelor de email si a clientilor de acces email;
Recomandari si securizari pentru browsere.

FireWall

Solutie custom sau preconfigurata care ofera un bun management a politicilor de securitate;
Protejeaza si securizeaza resursele retelei de Internet; astfel sunt identificati posibilii atacatori, atacurile lor asupra securitatii unitatii de calcul sau a retelei locale putand fi evitate sau efectele acestora controlate;
Controlul resurselor pe care le vor accesa angajatii in reteaua interna a companiei.

VPN (Virtual Private Network) este o retea virtuala construita prin intermediul retelei globale de internet in care traficul dintre sursa si destinatie este criptat. Solutia VPN este,  de fapt, o tehnologie de comunicatii in internet.

Solutiile VPN furnizate de Openvision permit companiei dumneavoastra sa ofere conectivitate sigura prin criptarea datelor, pentru angajatii care trebuie sa se deplaseze in interes de serviciu, dar si accesul altor filiale/sucursale care se afla in alte locatii si necesita acces la resurse de retea sensibile functionarii businessului, de la un simplu email pana la hard disk-uri virtuale (network drives).

Retele VPN de acces de la distanta (remote access VPN)

Permit fiecarui utilizator sa se conecteze in mod partajat printr-un concentrator, la un sediu central, prin Internet sau alt serviciu public de retea. Tipul acesta de retea VPN este o conexiune utilizator – Local Area Network (LAN) care permite angajatilor sa se conecteze prin diferiti furnizori de Internet la reteaua LAN a companiei, prin folosirea pe unitatile de lucru de softuri specializate de criptare si comunicare.

Retele VPN locatie-la-locatie (site-to-site)

Folosite pentru a extinde reteaua locala (LAN) a companiei in alte localitati sau zone geografice, astfel incat angajatii din aceste locatii aflate la distanta sa poata utiliza aceleasi servicii de retea ca si cei din sediu. Aceste tipuri de retele VPN se diferentiaza de primele prin faptul ca sunt conectate intre ele in permanenta.

Solutiile VPN au aparut ca o necesitate de acces la anumite resurse ale sistemului informatic fara cresteri exagerate de costuri pentru instalarea de retele fizice intre sediile companiilor.

VPN-ul lasa impresia de siguranta in folosire, dar fiind totusi o solutie virtuala nu poate atinge niciodata securitatea oferita de o retea dedicata. Avantajele imediate sunt usurinta de exploatare, scalabilitate si costul redus.


Proiectate bine, solutiile VPN pot aduce insa beneficii considerabile

Conectivitate geografica extinsa
Securizarea liniilor necriptate
Reducerea costurilor operationale
Topologia retelei companiei mult simplificata
Controlul accesului la resurse in reteaua destinatie
Separarea conexiunii de pe unitatile de lucru prin gruparea de aplicatii cu acces prin canale separate

 

PARTENERI 

Translate »