Print Friendly, PDF & Email

cablare structurataCablarea structurata insumeaza un set de standarde pentru instalarea cablurilor ce intra in componenta retelelor de date si/sau voce din centre de date, birouri sau cladiri. Cablarea structurata presupune o singura infrastructura pentru telefonie, retele de calculatoare sau alte echipamente de comunicatii si permite conectarea rapida, flexibila, eficienta si fiabila a echipamentelor din infrastructura.


Beneficii

Reduce costurile de administrare
Scalabilitate – permite usurinta instalarii unor noi terminale, servere si alte echipamente, fara a intrerupe functionalitatea sistemului
Fiabilitate – prin componente si cai redundante
Imbunatatirea vitezei traficului
Flexibilitate – permite schimbari ale pozitiei calculatoarelor fara alte investitii
Folosirea aceluiasi mediu cablu, canal cablu pentru transfer voce, date, telefonie, sisteme de securitate si supraveghere video


Orice sistem de cablare structurata este unic. De aceea, in functie de specificul fiecarei companii, solutia va depinde de structura arhitecturala a cladirii, produsele care se folosesc pentru conexiuni, ce functii va avea instalatia de cablu, ce echipamente de retea vor fi instalate sau alte nevoi ale afacerii.

O solutie de cablare structurata bine gandita consta si in elaborarea unui plan detaliat inainte de a incepe implemantarea. Acesta presupune stabilirea catorva etape:

Se stabileste topologia retelei
Se analizeaza nevoile companiei in ceea ca priveste fluxul de informatii
Se selecteaza echipamentele de retea si locul in care acestea vor fi amplasate
Se aleg magistralele de transport al retelei
Se stabileste pe unde circula traseele de cablu si pozitionarea prizelor
Se stabileste care sunt politicile de securitate si de acces ale companiei
Se elaboreaza un plan de proiectare a retelei

Complexitatea solutiei nu vine din echipamente, ci din planificarea riguroasa care este necesara si din specificul fiecarei companiii. Pentru a alege solutia potrivita afacerii tale, este recomandat sa apelati la opinia unui specialist.

PARTENERI 

Translate »