fbpx
zap March 25, 2021 0 Comments

Încălcările și scurgerile de informații sensibile din partea organizațiilor s-au dublat anul trecut, chiar dacă preocupările consumatorilor privind confidențialitatea datelor au crescut, potrivit celor două noi rapoarte publicate în ziua protecției datelor.

28 ianuarie marchează semnarea în 1981 a Convenției 108, primul tratat internațional obligatoriu din punct de vedere juridic care se ocupă de confidențialitate și protecția datelor. De asemenea, cunoscută sub numele de Data Privacy Day în America de Nord, este acum un eveniment de sensibilizare destinat atât organizațiilor, cât și consumatorilor.

Cu toate acestea, noi cercetări de la Imperva au avertizat astăzi că transmisiile neautorizate de date din rețelele organizațiilor către destinații externe au crescut cu 93% în 2020.

Furnizorul de securitate a detectat 883.865 de astfel de incidente la începutul anului, crescând la 1,7 milioane până la sfârșitul lunii decembrie și a susținut că cifra ar fi chiar mai mare dacă ar fi incluse pierderile de date prin dispozitive fizice, tipăriri și altele asemenea.

„Securitatea datelor nu ar trebui să fie niciodată o idee ulterioară – dar, din păcate, este adesea, mai ales atunci când organizațiile acordă prioritate vitezei față de securitate. Graba de a menține continuitatea afacerii în 2020 a accelerat schimbarea într-un asemenea ritm încât există acum lacune uriașe în proces și protecție în jurul datelor ”, a declarat Chris Waynforth, AVP Europa de Nord.

„Este naiv să credem că doar accesul uman la date duce la compromisuri. Peste 50% din cererile de acces la bazele de date nu provin de la utilizatori, ci de la aplicație la aplicație. ”

Riscul unor amenzi majore de reglementare ar trebui să facă din aceasta o problemă la nivel de consiliu, a adăugat vânzătorul.

Imperva a cerut organizațiilor să urmeze mai mulți pași cheie pentru a-și proteja mai bine datele, începând cu descoperirea și clasificarea și trecând la controalele de acces, la monitorizarea continuă și la carantină în cazul unui atac.

Minimizarea datelor ar trebui să fie în fața minții, deoarece informațiile continuă să se disperseze în medii complexe de cloud multi și hibrid, a susținut firma.

Cu toate acestea, consumatorii au, de asemenea, un rol important în a-și păstra informațiile la distanță. Aproximativ 77% au spus lui Entrust că sunt îngrijorați de confidențialitatea datelor, iar 64% au spus că au crescut cunoștințele despre această problemă în ultimele 12 luni.

În același timp, însă, mulți (63%) doreau să predea mai multe informații aplicațiilor în schimbul unei personalizări mai mari. Aproape jumătate (47%) au declarat că nu examinează T&C-urile unei aplicații înainte de descărcare, majoritatea susținând că este pentru că acestea durează prea mult timp pentru a fi citite.

Sursa: https://www.infosecurity-magazine.com/news/data-leaks-and-breaches-soared-93/?&web_view=true