fbpx
zap October 27, 2020 0 Comments

Hackerii au folosit de mult timp atracția fisurilor software pentru a infecta utilizatorii nebănuiti, dar recent, un nou grup face valuri și găsește un succes semnificativ în utilizarea ransomware-ului Exorcist 2.0 pentru a bloca fișierele unui utilizator și a le extorca. Este o combinație urâtă. Utilizatorul crede că primește o deblocare gratuită pentru o parte de software (cel mai adesea, Microsoft Windows 10), dar când descarcă și rulează fișierul, acesta este protejat prin parolă.

Deoarece utilizatorul trebuie să introducă manual parola pentru a avea acces la presupusa deblocare, toate aceste programe presupun că totul este în regulă. Acest lucru le permite hackerilor să facă pas cu pas SmartScreen Microsoft, Navigarea sigură Google sau protocoalele de securitate incluse în orice software anti-malware pe care îl executați.

Dacă ați fost ademenit de perspectiva software-ului gratuit și v-ați găsit cu fișiere blocate, cu excepția cazului în care ați făcut o copie de rezervă recentă, sunteți la mila hackerilor. Aceștia au stors între 250 $ și până la 10.000 $ de la utilizatori pentru a-și recupera fișierele.

De interes, totuși, sunt surprinzător de profesioniști în această privință sau la fel de profesioniști pe cât va puteti aștepta, în orice caz. Veți putea să discutați în direct cu un „reprezentant al serviciului clienți” al hackerilor, care vă va ajuta să parcurgeți procesul de plată a răscumpărării și, într-o demonstrație de „bună credință”, va descifra chiar și un fișier pentru dvs. puteți vedea că au într-adevăr capacitatea de a le restabili pe toate.

Aceasta este, în mod evident, o veste proastă, dar în acest caz, soluția este una simplă: nu utilizați software-ul crack. Cheltuiți banii pentru a cumpăra o copie legitimă. Sigur, dacă folosești un crack, s-ar putea să ai noroc. Din nou, s-ar putea să vă încheiați cu toate fișierele criptate și într-o legătură reală. Pur și simplu nu merită economiile modeste implicate.

Sursa: https://www.neorhino.com/2020/10/10/software-crack-sites-are-being-used-to-distribute-ransomware/