fbpx
zap September 16, 2020 0 Comments

Virușii informatici ne afectează sistemele IT de zeci de ani. Primul virus care s-a răspândit pe scară largă prin internet a fost în 1988, când un student în vârstă de 23 de ani a dezlănțuit Morris Worm care a infectat atât de multe computere încât a adus efectiv întregul web în genunchi.
De atunci, software-ul antivirus a devenit o parte esențială a vieții noastre online, atât de mult încât este greu de imaginat de ce cineva ar risca să-și expună dispozitivele neprotejate la pericolele care se ascund în culise pe unele site-uri web și atașamente de e-mail.
Ani de zile ne-am bazat pe produse antivirus terțe pentru a ne menține în siguranță, dar a fost doar o chestiune de timp până când Microsoft a intrat în luptă cu lansarea propriilor pachete de securitate care au evoluat în pas cu cele mai recente versiuni de Windows în ceea ce este acum cunoscut sub numele de Windows 10 Antivirus.

Ce este Windows 10 Antivirus?
Microsoft Defender Antivirus – așa cum este cunoscut oficial – este cel mai recent produs de securitate livrat cu Windows 10, astfel încât orice dispozitiv Windows nou este protejat imediat ce îl scoateți din cutie. Programul lor original Security Essentials oferea un nivel scăzut de protecție sistemelor Windows mai vechi. În 2013, a primit cel mai mic rating posibil de la AV-TEST – organismul independent de testare a antivirusului. Acest lucru a făcut ca Microsoft să își dezvolte jocul în mod dramatic și, prin dezvoltarea produsului Windows Defender care a însoțit Windows 8, au ajuns la Windows 10 Antivirus.

Ce mai e nou?
Acest nou software pretinde să ofere siguranță cuprinzătoare, în spatele scenei, bazată pe cloud, atât împotriva virușilor, cât și a malware-ului, pentru a vă asigura că dispozitivul dvs. este protejat în timp real. În primele zile, Microsoft vă sfătuia să descărcați produse antivirus suplimentare, chiar dacă aveți securitatea activată; acest lucru nu a insuflat niciodată prea multă credință în produsul Defender. Aceste zile au dispărut și acum sunt mai încrezători în securitatea pe care o oferă. Cu toate acestea, computerele noastre sunt conectate la o lume în care se schimbă rapid amenințările malware și alte vulnerabilități, deci este suficient instrumentul apărător pentru a vă proteja de toate aceste atacuri cibernetice?

Este Windows 10 Antivirus suficient de bun?
Microsoft spune că antivirusul dvs. vă va proteja în mod activ dispozitivul de malware, viruși și alte amenințări la adresa securității. Nu mai este instrumentul de bază și oarecum ineficient care a fost odată și a parcurs cu adevărat un drum lung.

Să aruncăm o privire asupra câtorva lucruri care se întâmplă:

  • Este gratis. Nu mai există multe lucruri gratuite, iar în lumea orientată spre vânzări în care trăim, este greu să ne imaginăm că un produs nu vine cu un fel de abonament atașat.
  • Protecția preambalată înseamnă că nu trebuie să petreceți timp descărcând și instalând software-ul.
  • Este neintruziv. Prin aceasta, vrem să spunem că nu vă va cere întotdeauna să verificați acțiuni specifice sau să vă spuneți că au loc procese. Unele dintre produsele antivirus mai cunoscute doresc să știți că sunteți protejat, cu litere mari și bolduite la fiecare cinci minute.
  • Nu pune prea multă presiune pe sistemul dvs. Nu veți aștepta ca Windows 10 Antivirus să își facă treaba. Nu există întârziere inutilă în timp ce actualizează definițiile virusului și efectuează verificări de fond.
  • Din punct de vedere al rețelei, acesta va monitoriza amenințările de pe toate computerele individuale conectate la aceasta.
  • Este simplu de utilizat și include câteva aspecte diferite care pot fi personalizate.

Și unele dintre lucrurile care o împiedică:

  • Nu este cel mai recent software antivirus disponibil. Deși Microsoft susține că acest produs oferă protecție în timp real, pare să lipsească atunci când vine vorba de definițiile actualizate ale virusului.
  • Este încă puțin rudimentar. Câteva elemente pot fi ajustate personal, dar nu veți găsi o mulțime de reglaje fine disponibile.
  • Ratele de detecție par să nu se ridice la cele ale concurenților lor. Dar nu este departe.

Aspectele negative ale Windows 10 Antivirus sunt, din păcate, rezultatul lucrurilor care îl fac atractiv în primul rând. A fi gratuit, ușor și simplu înseamnă că nu veți beneficia de protecția pe care o vor oferi unele produse terțe.

În concluzie, este un software grozav care face cel mai bine pentru a vă păstra împotriva diferitelor atacuri cibernetice. Totuși, poate fi recomandabil să îl rulați alături de un alt program antivirus pentru a vă menține dispozitivele cât mai sigure posibil pe sistemele cu risc ridicat.

Sursa: https://ifeeltech.com/windows-10-antivirus/